Analiza porodne izkušnje

analizaporodneizkusnje

Se sprašuješ kaj se je med porodom zgodilo, da se je zaključil tako kot se je? Se ti pojavljajo misli, prepričanja, da si sama kriva za tak potek? Ali pa se vsakič ob misli na porod prebudijo vprašanja, dvomi, celo strah, žalost, jeza?

Analiza porodne izkušnje je oblika svetovanja namenjena ženskam, ki si želijo odgovorov na svoja vprašanja v povezavi s preteklim porodom, naslednjo nosečnostjo in porodom. Predvsem gre pri analizi za sistematični pregled porodne izkušnje – od vaše pripovedi do pregleda dokumentacije povezane z njim. Prav tako pa se med samo analizo pogovorimo tudi o čustvenem vidiku porodne izkušnje.

Velikokrat pa se na tovrstnih svetovanjih pogovorimo tudi o stvareh, ki so se dogodile po porodu. To so lahko čisto fizične posledice (bolečine, uhajanje urina, diastaza, zlom trtice, ipd.) ali pa posledice, ki se kažejo kot težave pri dojenju, razvoju novorojenčka, …

Porodna izkušnja ima močan vpliv tudi na partnerski odnos – pogosto se moški čutijo krive za to, ker niso uspeli stopiti v bran ženski, ker niso vedeli kako pomagati,…

Ker so posledice porodne izkušnje lahko vseobsegajoče, se za tovrstno analizo ponavadi odločajo ženske (celo pari), ki imajo izkušnjo:

  • urgentnega carskega reza,
  • poroda s pomočjo vakuuma,
  • travmatičnega vaginalnega poroda,
  • mrtvorojenosti,
  • neprimernega odnosa s strani zdravstvenih delavcev med ali po porodu,
  • ločenosti od otroka po porodu,
  • neslišanosti med porodom.

Za analizo porodne izkušnje se odločajo ženske nekaj tednov do nekaj let po porodu. Včasih tudi šele, ko se pripravljajo na naslednjo nosečnost ali porod.

Največkrat se analize porodne izkušnja izvedejo v enem srečanju, vendar ko gre za posledice, ki segajo v več spektrov življenja posameznice ali para, se v takem primeru dogovorimo za več srečanj. Prvo srečanje je namenjeno analizi porodne izkušnje kot take, na naslednjih srečanjih pa se posvetimo še vsem ostalim aspektom, saj ta srečanja potekajo bolj v obliki svetovanj, kot pa v obliki klasične analize.

Prispevek za analizo porodne izkušnje je 80 eur. Do 31.8.2021 pa je analiza na voljo po znižani ceni – 40 eur.

Analiza porodne izkušnje poteka v živo v prostorih Ataleye, preko spleta ali pri vas na domu. V primeru, da se odločite za opravo analize na domu se k zgoraj omenjeni ceni dodajo tudi fiksni potni stroški v višini 20 eur.

Prijavite se lahko na: info.ataleya@gmail.com ali preko kontaktnega obrazca (klik).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s