Predavanja in delavnice Starševstvo in vzgoja

Aktiviraj srčno mamo v sebi – 5 tedenska delavnica za Ženske

Ko se rodi otrok, se rodiš tudi ti – Mama. Taka, kot je pred tem še ni bilo.

Začetek materinske poti je za vsako Žensko drugačen, vse pa se na neki točki znajdemo pred vprašanji kot so:

  • kako naj ohranim ravnovesje med vsemi vlogami – Mama, Ženska, Partnerica,…?
  • kako zaupati svoji intuiciji tudi pri vzgoji otroka?
  • kako naj se soočim z bolečimi spomini, ki so prišli na plano po rojstvu otroka?
  • kakšna Mama si želim postati?
  • kakšen odnos želim imeti z otrokom, ko odraste?

Tekom petih srečanj bomo raziskovale kakšni so naši odgovori na zgornja vprašanja. V sklopu petih delavnic bomo tudi preko vaj in vizualizacij odkrivale naše potenciale, našo intuicijo in še bolj poglobile svoj odnos z otrokom, s sabo in drugimi.

PROGRAM

  1. srečanje: Vzpostavljanje in ohranjanje srčnega stika z otrokom – četrtek, 18.2.2021, ob 18. uri

Vsaka Mama si želi, da bi z otrokom vzpostavila kar se da srčen odnos. Zato bomo začele s temo, ki nas bo že v prvem tednu popeljala do več srčnosti pri vzgoji ter hkrati bo to srečanje dober temelj tudi za naprej, saj moramo razumeti doživljanje in čustvovanje otroka, da lahko stopimo tudi v stik z deklico v sebi.

2. srečanje: Iskanje ravnovesja in spuščanje prepričanj – četrtek, 25.2.2021, ob 18. uri

Kako pogosto se znajdeš v situaciji, ko ne veš več kako opravljati vse naloge znotraj tvojih vlog? Na tem srečanju bomo iskale ravnovesje, postavljale nove prioritete, brisale prepričanja in še kaj.

3. srečanje: Objemi deklico v sebi – vodena vizualizacija – četrtek, 4.3.2021, ob 18. uri

Zame osebno je vodena vizualizacija za stik z notranjo deklico ena tistih, ki resnično poskrbi za to, da pričnemo nase, na svoje življenjske izkušnje, gledati malenkost drugače. Ker gre za vizualizacijo pri kateri se pogosto pojavijo vprašanja, prebudijo določeni občutki je dobro, da jo spremljate v živo, saj se bomo po koncu še skupaj pogovorile o izkušnji, ki jo je vizualizacija prinesla.

4. srečanje: Ohranjanje srčnosti v odnosu do sebe in svoje cikličnosti – četrtek, 10.3.2021, ob 18. uri

Mogoče se na tem mestu sprašuješ kaj ima naš odnos do sebe in naše cikličnosti sploh s tem kakšne mame smo? Če poskušam razložiti na kratko – ženska cikličnost je tako izjemna, da lahko vpliva na naše videnje sebe, na načine kako reagiramo v odnosih do drugih, kako odprte in sočutne smo. To je temelj vsega kar moramo vedeti o sebi, da lahko stopimo v stik s svojim telesom, čustvi in predvsem, da razumemo zakaj se kdaj ne razumemo 🙂

5. srečanje: Postavljanje razmejitev in čiščenje toksičnih odnosov – četrtek, 17.3.2021, ob 18. uri

Ko bomo po zadnjih dveh srečanjih zopet povezane s seboj, se bomo lotile tudi čiščenja toksičnih odnosov ter učenja postavljanja meja. Ženske imamo pogosto že s samo besedo “ne” veliko težav, saj so nas ves čas otroštva učili, da moramo ugajati ter biti pridne, da bomo ljubljene, željene, spoštovane.

Cena 5 tedenske delavnice ter nenehne podpore v zaprti FB skupini: 120 eur

Delavnice bodo potekale preko Zoom-a, tako da boste nenehno lahko postavljale svoja vprašanja in dodale še svoje izkušnje, mnenja, misli.

Posnetki vam ostanejo na voljo še 14 dni po končani delavnici. Posamezna delavnica bo trajala od 60 do 90 minut. V vsak sklop so vključene tudi vaje za aktivacijo srčne mame v tebi.

Število prijav je omejeno.

Prijave na info.ataleya@gmail.com

Klavdija Slapar

Sem diplomirana babica, mama dveh otrok, partnerka in zakonska in družinska terapevtka - stažistka.
Moja srčna naloga je s pomočjo babiških in terapevtskih znanj ter izkušenj pomagati družinam na njihovi novi skupni poti.

Mogoče ti bo všeč tudi ...