Starševstvo in vzgoja

Kako postopati ob otrokovem čustvenm izpadu – BREZPLAČNI e-plakat

Se velikokrat ujamete v čustvenem viharju vašega otroka? In namesto, da bi se pomirili, tudi sami pričnete s tem vihravim plesom čustev?

Si želite, da bi bili vaši dnevi bolj mirni in vaša komunikacija bolj sočutna in pristna?

Za vas sem pripravila prav poseben plakat, kjer imate na kratko napisane korake, ki vam bodo pomagali pri soočanju s čustvenimi izpadi (“trmo”) vašega otroka. Koraki so izdelani na podlagi čudovite knjige “Celostni otroški možgani” (D. Siegel), kjer najdete tudi podrobnejšo razlago ZAKAJ ti koraki pravzaprav delujejo. O razvoju otroških možganov, pomenu navezanosti in še čem, pa se pogovarjamo tudi na svetovanju ali pa na raznih predavanjih, ki jih organiziram po Sloveniji.

Če se vrnemo k plakatu 🙂

Na spodnjem delu plakata pa najdete tudi nekaj vprašanj, ki vam bodo pomagala bolje razumeti otroka, sebe in vaše lastne izkušnje, ki včasih močno vplivajo na naše odzivanje na določeno vedenje otroka.

Plakat lahko prenesete tukaj >>

Mogoče ti bo všeč tudi ...

1 Komentar

  1. […] 1. Moramo biti jasni in odločni. Npr. če otrok želi pojesti čokolado pred kosilom. Ne rečemo: »Ja, kdo bo pa pojedel kosilo potem?« ampak rečemo: »Ne, danes ti ne bom dala čokolade.« Seveda mu ob tem lahko razložimo zakaj mu nečesa ne dovolimo. Ampak največkrat po našem izrečenem NE sledi čustveni izbruh. Takrat v prvi vrsti poskrbimo za to, da s pomirjenostjo v sebi stopimo do otroka in mu dovolimo izraziti čustva na način, ki ni škodljiv zanj ali za okolico. Ko se pomiri, pa se pogovorimo. V pomoč pri soočaju s čustvenim viharjem ob postavljanju meja vam je lahko tudi plakat, ki smo ga pripravili prav s tem namenom, da ga imajo starši vedno nekje blizu ob teh težkih trenutkih. Prenesete ga lahko tukaj. […]

Leave a Reply