Porod

Kratka vizualizacija “Ljubeča svetloba” za nosečnice

Z vami delim kratko vizualizacijo, ki vam bo pomagala na vaši poti pričakovanja rojstva vašega otroka.

Vajo naredite v miru, udobnih oblačilih, v prostoru, kjer vas nihče ne bo motil in se boste počutile dobro.

Udobno se namestite. Nežno zaprite oči. Roke nežno položite na trebuh. Trikrat globoko vdihnite iz izdihnite. Vdih skozi nos (počasi štejte do 3) in izdih (štejete do 6) skozi usta. Dovolite si pri izdihu sprostiti tudi vaš glas, ne zgolj telo. Še dvakrat ponovite.

Predstavljajte si, da je vaš otrok obdan s svetlečo, ljubečo svetlobo, ki se širi navzven. Ta svetloba nežno potuje tudi po vašem telesu in česarkoli se dotakne, to sprosti. Ko svetloba potuje po vašem telesu, čutite kako se napetost v čeljusti in vratu sprosti, kako ramena padejo. Kako lažje in bolj polno zadihate. Naredite globok vdih in izdih.

Začutite kako se prosto gibajo vaša pljuča, kako se ustvarja prostor za nekaj novega. Predstavljajte si, kako svetloba potuje navzdol. Vaš trebuh nežno počiva v vašem objemu, noge pa se sproščeno dotikajo podlage. Celo vaše telo je obdano z ljubeznijo in močjo te svetlobe, ki vam sporoča: Zaupaj si. Močna si. Sprejmi se tako v strahu kot v ljubezni. Prepusti se. Zaupaj.

Ostani s temi občutki dokler ne začutiš, da je čas, da odpreš oči.

Upam, da ti je bila kratka vizualizacija všeč, v kolikor pa si želiš celostne priprave na porod pa klikni tukaj, da se dogovorimo za termin.

Klavdija Slapar

Sem diplomirana babica, mama dveh otrok, partnerka in zakonska in družinska terapevtka - stažistka.
Moja srčna naloga je s pomočjo babiških in terapevtskih znanj ter izkušenj pomagati družinam na njihovi novi skupni poti.

Mogoče ti bo všeč tudi ...