mami_rada
Starševstvo in vzgoja

Mami, se imaš kaj rada?

Z velikimi očmi spremljajo vsak vas korak in z največjim veseljem vas posnemajo – obujejo vaše čevlje, se igrajo mamice in očke, skrbijo za sestrice/bratce, pomagajo pri opravilih, vas oponašajo in vas kujejo v zvezde. Pa veste, da se od vas naučijo tudi skrbi zase in (samo)ljubezni?

Kar velika odgovornost, a ne?

Sploh, ker je to nekaj kar se tako s težavo naučimo – imeti radi sebe. Spoštovati, negovati in občutovati svoje telo, prav takšno kot je.

Zato si vzemite vsak dan čas in se pohvalite. Tudi na tisti del vašega telesa, ki ga ne obožujete ravno, ne pozabite. Če ga ne morete pohvaliti, mu namenite malo pozornosti – masažo, namažite se s kremo, ali pa se ga samo dotaknite in ga spoznajte. Čeprav bo na začetku mogoče nelagodno, čudno… se boste sčasoma navadli in ga vzljubili. Samo sprejmite vsa čustva, ki se takrat prebujajo.

Kaj vam povedo vaši občutki in vaše misli? Se imate rade?

V malih otroških mislih ste popolni. Tudi vaš najbolj nepopolni del je sprejet. Brezpogojno. Kaj, ko bi se te brezpogojne ljubezni naučili od otrok in jim jo vračali tudi z dobrim vzorom?

Otroci pojejo na ves glas tudi kadar ne poznajo besedila.

Se smejijo iz srca, ko imajo “čudno” frizuro ali pa, ko jim uide prdec 😉 .

Najraje se pačijo in spuščajo nenavadne zvoke ravno takrat, ko jih opazuje največ ljudi.

Včasih si želijo od doma oditi v najbolj neobičajnih barvnih kombinacijah in oblačilih, ki niso v skladu s trenutnimi vremenskimi razmerami.

Tako preprosto je. Takrat otroci ne vidijo, česa ne zmorejo, nimajo ali kaj vse bi lahko izboljšali. Zgolj so, in uživajo ob tem.

Kaj, ko bi poskusili tudi mi kdaj stopiti v njihove čevlje in se brezpogojno ljubili, zabavali, živeli? Pa tudi, če le za nekaj minut vsak dan.

Kaj, ko bi odklopili skrbi in priklopili ljubezen ❤.

Klavdija Slapar

Sem diplomirana babica, mama dveh otrok, partnerka in zakonska in družinska terapevtka - stažistka.
Moja srčna naloga je s pomočjo babiških in terapevtskih znanj ter izkušenj pomagati družinam na njihovi novi skupni poti.

Mogoče ti bo všeč tudi ...