Site icon Inštitut Ataleya | psihoterapija in celostna podpora družin

Sproščujoča masaža za nosečnice

Masaža v nosečnosti velja za eno najpogostejših alternativnih tehnik s katerimi si ženske pomagajo pri pripravi na porod in sproščanju. Prilagojena masaža celega telesa s pomočjo drugih alternativnih tehnik sproščanja (eterična olja, vizualizacije,…) se je izkazala za izjemno učinkovito tehniko za pripravo na porod in materinstvo. Prav tako se lahko določenih tehnik priuči tudi partner in vam tako pomaga tudi med samim porodom z lajšanjem porodne bolečine.

Kakšne so prednosti masaže?

Pri nosečnicah, ki so hodile na masažo je manj:

Kako poteka?

Sprostitvena masaža je prilagojena vsaki nosečnici posebej saj so tehnike prilagojene tednom nosečnosti ter tudi izzvim s katerimi se posameznica sooča. Izvaja jo diplomirana babica z opravljenim certifikatom za masažo nosečnic. Najpogosteje se masažo izvaja na domu ali pa v salonu. Eno srečanje traja 50 minut. Gre za masažo (največkrat) celega telesa (od obraza do nog) s prilagoditvami glede na individualne potrebe in želje posameznice. Masaža se izvaja na klasični masažni mizi, zato masaža hrbta poteka v položaju na boku.

Ker je varnost na prvem mestu se vsakič pred prvo masažo najprej izvede kratek posvet. V primeru prisotnosti stanj, kjer se masaže ne sme izvajati ali pa je lahko potencialno tvegana, se masaža ne izvede, eventuelno prilagodi. Prosim tudi da sporočite, če imate alergijo, da se preveri prisotnost alergena v oljih, ki se jih sicer med masažo uporablja.

Za več informacij in prijavo pišite na info@ataleya-svetovanje.com ali pa se prijavite preko obrazca spodaj.

*Potni stroški se obračunajo v višini 0,37 € na kilometer. V kolikor rezerviran termin za svetovanje odpoveste 24 ur ali manj pred terminom, poravnate polovični delež prispevkov za svetovanje.

Želela bi termin:(required)

Exit mobile version