Porod Zanositev in nosečnost

Sproščujoča masaža za nosečnice

Masaža v nosečnosti velja za eno najpogostejših alternativnih tehnik s katerimi si ženske pomagajo pri pripravi na porod in sproščanju. Prilagojena masaža celega telesa s pomočjo drugih alternativnih tehnik sproščanja (eterična olja, vizualizacije,…) se je izkazala za izjemno učinkovito tehniko za pripravo na porod in materinstvo. Prav tako se lahko določenih tehnik priuči tudi partner in vam tako pomaga tudi med samim porodom z lajšanjem porodne bolečine.

Kakšne so prednosti masaže?

Pri nosečnicah, ki so hodile na masažo je manj:

  • depresije in anksioznosti (tesnobe) v času med nosečnostjo ter po porodu,
  • prezgodnjih porodov (po eni študiji se zmanjša možnost za prezgodnji porod za kar 11%!),
  • bolečin v nogah in križu,
  • novorojenčkov z nizko porodno težo,
  • težav z zatekanjem okončin – izboljša se cirkulacija in pretok limfe po telesu,
  • boleč tudi porod oz. redkeje ženske čutijo intenzivno bolečino v križu med porodom,
  • napetosti v mišicah in glavobolov,
  • strahu pred porodom,
  • težav s prebavo,
  • težav z nespečnostjo,…

Kako poteka?

Sprostitvena masaža je prilagojena vsaki nosečnici posebej saj so tehnike prilagojene tednom nosečnosti ter tudi izzvim s katerimi se posameznica sooča. Izvaja jo diplomirana babica z opravljenim certifikatom za masažo nosečnic. Najpogosteje se masažo izvaja na domu ali pa v salonu. Eno srečanje traja 50 minut. Gre za masažo (največkrat) celega telesa (od obraza do nog) s prilagoditvami glede na individualne potrebe in želje posameznice. Masaža se izvaja na klasični masažni mizi, zato masaža hrbta poteka v položaju na boku.

Ker je varnost na prvem mestu se vsakič pred prvo masažo najprej izvede kratek posvet. V primeru prisotnosti stanj, kjer se masaže ne sme izvajati ali pa je lahko potencialno tvegana, se masaža ne izvede, eventuelno prilagodi. Prosim tudi da sporočite, če imate alergijo, da se preveri prisotnost alergena v oljih, ki se jih sicer med masažo uporablja.

Za več informacij in prijavo pišite na info@ataleya-svetovanje.com ali pa se prijavite preko obrazca spodaj.

*Potni stroški se obračunajo v višini 0,37 € na kilometer. V kolikor rezerviran termin za svetovanje odpoveste 24 ur ali manj pred terminom, poravnate polovični delež prispevkov za svetovanje.

Klavdija Slapar

Sem diplomirana babica, mama dveh otrok, partnerka in zakonska in družinska terapevtka - stažistka.
Moja srčna naloga je s pomočjo babiških in terapevtskih znanj ter izkušenj pomagati družinam na njihovi novi skupni poti.

Mogoče ti bo všeč tudi ...