Zanositev in nosečnost

Misli o porodu – Mamine misli

Na mail sem prejela spodnje zapise, ki jih z veseljem delim z vami. Ena od mamic, ki spremlja Ataleyo se je odločila, da z vami deli svoje misli, izkušnje.

1. Pogovarjala sem se s punco, ki me je prijazno vprašala: “Pa te je fejst strah poroda?” Za trenutek sem obstala in se zamislila. Ne, ni me strah, tako zelo komaj čakam, da nevem, kako bom zmogla dočakat ta zelo zaželen trenutek. Ni me strah bolečine, zavedam se, da bo, ampak zakaj bi me moralo biti strah? Zakaj bi se morala bati tako čudežnega trenutka življenja, kot je rojstvo otroka? Želenega, neskončno ljubljenega? Ni me strah, da ne bom zmogla. Vem, da ne bo prijetno, a vendar ne razmišljam o bolečinah, raje premišljujem o trenutku, ko bom iz svojega telesa rodila najinega otroka. Najino ljubezen. Razmišljam o trenutku, ko bova postala starša in nas bo za vedno povezala neskončna ljubezen. Razmišljam o trenutku, ko bom prvič videla, slišala, čutila v rokah, na prsih, na koži najinega otroka. Kako bo dišal, kako mu bom lahko izkazala svojo najglobljo ljubezen, ki jo vzbuja v meni. Če bi razmišljala o bolečini in s tem povečevala le svoj strah, bi to bilo od mene zelo egoistično. Moja naloga mame je, da najino ljubezen v obliki otročka odgovorno in z neskončno ljubezni pripeljem na ta svet, v naše življenje. Zakaj bi to bilo nekaj, česar bi se morala bati? To je najlepši trenutek v mojem življenju in neskončno se ga veselim. Moja ljubezen je vendar VEČJA od moje bolečine.

2. En dan po porodu zapis…. Ker strah pred porodom ne obstaja, to nam je vcepljena ideja samo. Zakaj bi se bala nečesa, za kar je tvoje, moje, naše, žensko telo ustvarjeno primarno? Nečesa, za kar si se odločla z dragim in si želiš? Pač, porod je najjača stvar, ki jo ženska lahko doživi v življenju. Ker dokaže svojo neverjetno moč in ven spravi otroka.. (j****, celega otroka!) 🙂 Čudovito je, raje probaj strah spremenit v kako drugo pozitivno energijo, čustvo in se na tisto koncentriraj potem.. Jaz sem mela tako noro vznemirjenje…

No, to je moja čisto sveža izkušnja. NAJJAČA STVAR, KI SEM JO V ŽIVLJENJU NAREDLA in rezultat je NEVERJETEN ♥️Haha, pa to je dejansko iz srca vse zdaj prišlo 🙂

3. Moja ljubezen je vecja od moje bolečine. In ja, res je bila.

️Bolečina je tako zelo subjektivna stvar, da je z njo enostavno manipulirati. Ljubezen. To je tisto, največje v mojem življenju. Moj porod je bil čudovit. Nič ni bilo tako, kot sem pričakovala. Predstavljala sem si nekaj hujšega, bolj bolečega in neskončno dolgega, nekje v meni je bilo za kanček veliko vprašanje – kako bom to zmogla? Ampak ker sem močna oseba, se na to nisem ozirala, preprosto sem se osredotočala na svojo notranjo moč in vizualizacijo prvih trenutkov s sinom. Ja, še dobro, da se nisem ukvarjala z nekimi nepotrebnimi stvarmi in strahovi, ker to bi res bilo brez veze. Popolnoma nepotrebno, ker res res prav zares porod ni nekaj groznega in neznosnega. Je čudovit trenutek oz. popoldan, preživet z ljubeznijo tvojega življenja ob tebi, ki te drži za roko in v njegovih očeh vidiš ponos, ki te navdaja še z dodatno močjo. Da poskrbiš, da bosta spoznala še večjo ljubezen vajinih življenj. Nor, neponovljiv občutek, neprecenljiv. Nepozaben. Vsak dan sem hvaležna zanj.

Če želite delite svoje misli o porodu, nosečnosti, materinstvu z nami, jih lahko napišete na info.ataleya@gmail.com.

Klavdija Slapar

Sem diplomirana babica, mama dveh otrok, partnerka in zakonska in družinska terapevtka - stažistka.
Moja srčna naloga je s pomočjo babiških in terapevtskih znanj ter izkušenj pomagati družinam na njihovi novi skupni poti.

Mogoče ti bo všeč tudi ...