Pozdravljena!

Sem Klavdija Slapar, po (po)klicu sem diplomirana babica, IBCLC® svetovalka za dojenje (International Board Certified Lactation Consultant®), magistra zakonskih in družinskih študij ter stažistka zakonske in družinske terapije. Že nekaj časa vso svojo energijo usmerjam v pridobivanje in izpopolnjevanje znanja s področja zanositve, nosečnosti, starševstva, vzgoje, odnosov in vseh življenjskih izzivov nasploh. Prav posebno pozornost pa posvečam mamicam, ženskam z izkušnjo spolne zlorabe v otroštvu in njihovim (vsakodnevnimi) izzivom. Poleg tega pa se specializiram za obravnavo dojenčkov z raznimi izzivi kot so priraščen jezik/ustnica, refluks, kolike, polivanje, ipd.

Že v času študija babištva sem spoznala, da lahko tudi v Sloveniji ženskam ponudimo nekaj več kot le osnovno obravnavo in pripravo na porod ter starševstvo. Zato pri svojem delu združujem različna znanja, v samem bistvu pa stremim k celostni, strokovni in sočutni obravnavi žensk, parov in družin. Ob tem pa seveda sodelujem z različnimi strokovnjakinjami, ki s svojim specialnim znanjem doprinesejo še tisto nekaj več k mojim storitvam.

Sem tudi del ekipe strokovnjakov na dveh spletnih portalih. Moje članke, prispevke in kratke intervjuje lahko najdete na strani Bibaleze.si (tukaj) in na strani Za starše (tukaj).

Sem zagovornica kontinuirane na žensko osrediščene skrbi v času nosečnosti, med in po porodu, saj srčno verjamem, da je varno okolje, občutek razumljenosti, podpora ter sočutje nekaj kar potrebuje vsaka ženska, družina v tem ranljivem času. Zato tesno sodelujem z različnimi strokovnjakinjami, da vam lahko skupaj ponudimo tisto nekaj več.

Pri svetovalnem in terapevtskem delu se držim načel inovativnega modela Relacijske družinske terapije (RDT), ki ga je razvil prof. dddr. Christian Gostečnik. Več o RDT si lahko preberete tukaj. Vključena sem tudi v redno supervizijo. Poleg tega sem tudi del ekipe Lunine vile, kjer nudimo brezplačno terapevtsko pomoč otrokom, mladostnikom in odraslim, ki so doživeli nasilje.

Kakšne so moje izkušnje?

Izvajala sem predavanja in delavnice šole za starše, predavala na strokovnih seminarjih, pomagala pri vodenju terapevtske skupine za mamice, ipd. Nekaj časa sem tudi delala na Kliničnem oddelku za reprodukcijo ter na Kliničnem oddelku za perinatologijo v Ljubljani, kjer sem se vsak dan srečevala s pari z različnimi diagnozam neplodnosti, z ženskami po umetni ali spontani prekinitvi nosečnosti ter z mamicami, ki so po vaginalnem porodu ali po operativnem dokončanju poroda (carski rez) potrebovale intenzivno terapijo/nego. Prav tako sem delala v ginekološkem dispanzerju v ZD Ljubljana, kjer sem vodila tudi Šolo za bodoče starše.

Ker pa mi znanje babištva ni bilo dovolj, sem se odločila tudi za nadaljevanje študija. Od takrat se je moja pozornost še bolj usmerila v našo notranjost, v odnose in v izpopolnjevanje znanja na področju čustev, odnosov, vzgoje, spomina, psihopatologije, raznih zasvojitvenih vedenj, nasilja, ipd.  Poleg kliničnih treningov (psihoterapije), tudi v zasebni praksi izvajam individualna in partnerska svetovanja ter psihoterapijo ob strokovni podpori mentorice in superviziji.

Zaradi svoje osebne izkušnje s porodom in izzivi, ki jih ženske doživijo na tej poti, me je pot vodila do tega, da preko Ataleye in drugih portalov z vami delim svoje znanje, izkušnje ter vam nudim podporo.

Trenutno se v večji meri ukvarjam tudi s specifičnimi izzivi v poporodnem obdobju kot so priraščeni jezički, refluks pri dojenčkih, nespanje, težave s hranjenjem in anksioznost pri mamicah.

Če potrebujete pomoč pri reševanju konfliktov, se soočate s težavami v partnerskem odnosu, v nosečnosti ali pa vas je strah poroda in vseh izzivov, ki jih prinaša starševstvo, imate težave pri dojenju ali pri negi otroka, me prosim kontaktirajte na info.ataleya@gmail.com ali pa preko kontaktnega obrazca.


DODATNA STROKOVNA IZPOPOLNJEVANJA

Myofunctional therapy (2023)

14. kongres zdravstvene in babiške nege (aktivna udeležba, 2 prispevka) (2023)

The Certificate In Infant Reflux – pridobljen naziv “Infant Baby Reflux Specialist” (2021-2022)

8. simpozij klinične obravnave v ginekologiji in nosečnosti (2022)

Ocenjevanje in obravnava miofunkcionalnega orofacialnega neravnovesja (delavnica Claudia L.P. Ferreira) (2022)

Izpopolnjevanje iz Zakonske in družinske terapije ter magistrski program Zakonskih in družinskih študij (2016-2021)

Opravljen tečaj ter pridobljen naziv IBCLC® svetovalka za dojenje (2019 – 2020)
Strokovno srečanje: Skrb za ženske, otroke in družine (aktivna udeležba, 2019)
Vseslovensko izobraževanje o Sočutnem varstvu otrok (aktivna udeležba, 2019)
Opravljen tečaj masaže nosečnic (2019)
Opravljen osnovni in nadaljevalni tečaj uporabe reboza traku za nosečnice, porodnice in mame (2019)
Issues on preconception health care (2019)
Strokovno srečanje o dojenju in laktaciji: “Iz teorije v prakso” (2019)
Strokovni posvet: Nasilje nad ženskami (2016)
Zdravstvena oskrba novorojenčkov na domu (2015)
Babištvo v mednarodnem prostoru: izzivi in vizije za prihodnost (2015)
Reševanje izzivov v skrbi za ženske, otroke in družino (aktivna udeležba, 2014)
Komplementarne metode v babištvu (2014)
13th Ljubljana International Symposium on Peadiatric and Neonatal Intensive Care (2014)
XXXII. Derčevi dnevi (2014)
Dojenje zmaga za življenje – strokovno srečanje o dojenju in laktaciji (2014)
Skrb za zdravje žensk in otrok (2013)
Zanositev, nosečnost in porod – potovanje, ki zaznamuje naše življenje (2012)
Mother Nature’s Psysiological Blueprint od Birthing (2012)

Več kot deset let aktivnega nabiranja, zbiranja ter nadgrajevanja znanja za še boljšo obravnavo žensk, dojenčkov in družin v prihodnosti.