Zdravo!

Sem Klavdija Slapar. Po poklicu sem diplomirana babica in (kmalu) magistra zakonskih in družinskih študij. Že nekaj časa vso svojo energijo usmerjam v pridobivanje in izpopolnjevanje znanja s področja zanositve, nosečnosti, starševstva, vzgoje, odnosov in vseh življenjskih izzivov nasploh. Prav posebno pozornost pa posvečam mamicam, ženskam z izkušnjo spolne zlorabe v otroštvu in njihovim (vsakodnevnimi) izzivom. 

Svoje znanje trenutno poglabljam na izpopolnjevalnem programu Zakonska in družinska terapija.

Sem aktivna adminka v Facebook skupini Sočutno partnerstvo ter članica ekipe Sočutnega varstva otrok.

O_meni

Pred kratkim sem postala tudi del ekipe strokovnjakov na dveh spletnih portalih. Moje članke, prispevke in kratke intervjuje lahko najdete na strani Bibaleze.si (tukaj) in na strani Za starše (tukaj).

Kakšne so moje izkušnje?

Do zdaj sem vodila šolo za starše, predavala na strokovnih seminarjih, pomagala pri vodenju terapevtske skupine za mamice, ipd. Nekaj časa sem tudi delala na Kliničnem oddelku za reprodukcijo ter na Kliničnem oddelku za perinatologijo v Ljubljani, kjer sem se vsak dan srečevala s pari z različnimi diagnozam neplodnosti, z ženskami po umetni ali spontani prekinitvi nosečnosti ter z mamicami, ki so po vaginalnem porodu ali po operativnem dokončanju poroda (carski rez) potrebovale intenzivno terapijo/nego. 

Ker pa mi znanje babištva ni bilo dovolj, sem se odločila tudi za nadaljevanje študija. Od takrat se je moja pozornost še bolj usmerila v našo notranjost, v odnose in v izpopolnjevanje znanja na področju čustev, odnosov, vzgoje, spomina, psihopatologije, raznih zasvojitvenih vedenj, nasilja, ipd. 

Zaradi svoje osebne izkušnje zelo dobro razumem stiske študentskih mamic, katerim je namenjena prav posebna možnost svetovanja.

Če potrebujete pomoč pri reševanju konfliktov, se soočate s težavami v partnerskem odnosu, v nosečnosti ali pa vas je strah poroda in vseh izzivov, ki jih prinaša starševstvo, imate težave pri dojenju ali pri negi otroka, me prosim kontaktirajte na info.ataleya@gmail.com ali pa preko kontaktnega obrazca.