“Odločitev za psihoterapijo je odločitev, ki jo sprejmemo zaradi želje po spremembah in v ljubezni do sebe.”

Relacijska družinska terapija (RDT) je inovativni model, ki ga je razvil prof. dddr. Christian Gostečnik. Gre za model, ki upošteva in integrira organske in psihične komponente posameznika ko tudi družine, v kateri odrašča posameznik. Pri relacijski družinski terapiji terapevt v svoje delo vključuje tudi najnovejša spoznanja nevroznanosti, teorijo navezanosti in odnose priznava kot kompleksno, živo komponentno življenja vsakega posameznika, ki je sestavljeno iz preteklih in sedanjih izkušenj.

O terapevtki

Klavdija Slapar je zakonska in družinska terapevtka – stažistka, z dokončanim študijem Izpopolnjevanja iz zakonske in družinske terapije ter magistra zakonskih in družinskih študij. V okviru relacijskih pristopov nudi terapevtsko pomoč posameznikom, parom in družinam. Je članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov. Pri delu sledi strokovnim smernicam etičnega kodeksa Zakonskih in družinskih terapevtov ter se redno udeležuje izobraževanj. Vključena je v supervizijski proces pri doc. dr. Mateji Cvetek, prav tako pa je v redno intervizijo in supervizijo vključena tudi znotraj Lunine vile, kjer izvaja psihoterapijo za žrtve spolnih zlorab, nasilja in drugih travmatičnih dogodkov.

Specializira se za področje negativnih/travmatičnih porodnih izkušenj in za področje spolnih zlorab ter njihovega vpliva na življenje posameznice/ka, predvsem na doživljanje nosečnosti, poroda in starševstva.